ТОП-12 освітніх майданчиків з безкоштовними онлайн-курсами
censor.net, опубліковано 12 березня 2021 року о 19:15

ТОП-12 освітніх майданчиків з безкоштовними онлайн-курсами

Автор: Еліна Редіх

БізнесЦензор зібрав ТОП-12 освітніх майданчиків з безкоштовними онлайн-курсами де ви можете підвищувати кваліфікацію, розширяти кругозір чи освоювати нові професії.

ТОП-12 освітніх майданчиків з безкоштовними онлайн-курсами 01

В мережі існує велика кількість платформ, де можна здобувати освіту чи розширювати кругозір абсолютно безкоштовно та не виходячи з дому.

БізнесЦензор зібрав сайти, на яких розміщені різноманітні курси та лекції. Одні цікаво просто послухати ввечері за чашкою чаю, а за допомоги інших можна здобути нову освіту чи вивчати нову мову. 

Prometheus

Про платформу: одна з найбільших українських освітніх платформ масових відкритих онлайн-курсів. На ній розміщуються курси як від українських спеціалістів, так і переклади іноземних освітніх програм.

Які курси там можна знайти: з програмування, англійської, маркетингу, побудови онлайн-бізнесу, агрономії, дизайну, економіки, управління персоналом, письменності, управління громадами, антикризових комунікацій.

Також є курси для підвищення кваліфікації медиків, вчителів і новачків на державних посадах. Звичайно, це далеко не весь перелік курсів, які можна знайти на платформі.

EdEra

Про платформу: ще одна українська студія онлайн освіти. Команда платформи створює онлайн-курси, спецпроекти, інтерактивні підручники та освітні блоги.

Які курси там можна знайти: на платформі є багато курсів для вчителів і матеріалів для учнів, які готуються до ЗНО.

Також можна знайти курси по медицині, захисту прав, історії України, англійській мові, підприємництву, програмуванню, української мови та літератури, біології, математиці.

WiseCow

Про платформу: це український відеолекторій, де зібрані короткі ролики по 10 хвилин. Ролики розповідають про українську культуру та історію.

Які курси там можна знайти: наразі відеолекторій пропонує лекції 9-ти тематик – це література, кіно, мистецтво, історія, журналістика, мода, міста і соціум.

У кожному з розділів планується по 10 курсів. Кожен курс вміщує 10 відео та 10 додаткових матеріалів. Розділ "Міста", на відміну від інших, містить не ролики, а цікаві культурні ініціативи кожної з областей України.

Українська команда Google

Про платформу: команда регулярно запускає онлайн-курси для підприємців в рамках проєкту Google Digital Workshop. Наразі доступно 19 курсів.

Які курси там можна знайти: основи програмування, мистецтва публічних виступів, онлайн-маркетингу. Є короткі курси на кілька годин або ж довгострокові на кілька днів.

Більшість курсів зберігаються у форматі відео на YouTube-каналі. Є курс цифрового маркетингу, по закінченню якого надається сертифікат. Курс складається з 26 модулів, створених тренерами Google. Сертифікат допоможе покращити резюме.

ВУМ online

Про платформу: це освітня ініціатива, яка поширює ідеї та сприяє розвитку громадянського суспільства в Україні.

Які курси там можна знайти: більшість курсів пов'язані з персональним розвитком, підприємництвом, розумінням побудови та діяльності відкритого суспільства і його формування в Україні.

На платформі є курси з правової грамотності, проєктного менеджменту, креативного мислення, батьківства, фінансів і інших тематик.

EduHub

Про платформу: це соціальний інноваційний проєкт від освітньої агенції Київської міської державної адміністрації. Партнерами Освітнього Хабу міста Києва є Асоціація інноваційної та цифрової освіти, соціальний проєкт з вивчення іноземних мов "Lingva.Skills", телеканал ICTV, 24 канал, ТРК Київ.

Які курси там можна знайти: з продажів і комунікацій, управління людьми, екології, ораторського мистецтва, критичного мислення, маркетингу, розвитку пам'яті та багато інших.

Є спеціалізовані курси "Школа HR", "Управління містом", "Профорієнтація для школярів", "Організація івентів", "Школа експортерів".

Impactorium

Про платформу: це платформа онлайн-освіти зі сталого розвитку. На ній розміщені короткі онлайн майстер-класи, блоги, трансляції конференцій.

Які курси там можна знайти: "Фінансова грамотність", "Нефінансова звітність", "Skills Lab: успішна кар’єра" та "Корпоративна соціальна відповідальність".

Coursera

Про платформу: мабуть, одна з найвідоміших освітніх платформ. Більше інформації там зможуть знайти ті, хто володіє англійською мовою. Проте, на платформі є курси, перекладені на українську мову або ж мають субтитри.

Які курси там можна знайти: з розвитку бізнесу, комп'ютерних технологій, особистого розвитку, вивчення різних мов, а також багато інших освітніх програм.

Після проходження деяких курсів платформа видає сертифікати. Сертифікат допоможе покращити резюме та показати роботодавцю, що ви завжди готові вчитися новому.

TED

Про платформу: ще одна відома англомовна платформа, де багато митців і спеціалістів із різних сфер діляться своїми думками. Більшість контенту подається англійською мовою. Але багато відео перекладені українською та російською. Здебільшого переклад можна знайти у субтитрах.

Які лекції там можна знайти: наука, мистецтво, дизайн, політика, культура, бізнес, глобальні проблеми, технології та розваги.

ПостНаука

Про платформу: це проєкт про сучасну фундаментальну науку і вчених, які її створюють. На платформі розміщені авторські лекції від науковців.

Які курси там можна знайти: з астрономії, біології, культури, економіки, медицини, історії, математики, права, психології. Також на платформі є наукові ігри, тести та спецпроєкти.

Khan Academy

Про платформу: це некомерційна організація, метою якої є надання безкоштовної освіти для людей з будь-якої точки світу. Сайт академії надає доступ до колекції з більш ніж 4200 безкоштовних мікролекцій.

Які курси там можна знайти: з математики, історії, охорони здоров'я та медицини, фінансів, фізики, хімії, біології, астрономії, економіці, космології, органічної хімії, історії мистецтва, макро- і мікроекономіки, комп'ютерних наук.

Проєкт був створений у 2008 році випускником MIT і Гарварду Салманом Ханом. Підтримується за допомогою пожертвувань. Значна частина пожертвувань припадає на Google і фонд Білла і Мелінди Гейтс.

Stepik

Про платформу: освітня платформа і конструктор онлайн-курсів. Автори платформи розробляють алгоритми адаптивного навчання. На сайті є безкоштовні та платні курси.

Які курси там можна знайти: з програмування, вивчення мов, дизайну, біології та медицини, статистики та аналізу даних, риторики та філософії.

Платформа дає можливість створення власного освітнього матеріалу. Вона також є майданчиком для проведення конкурсів та олімпіад. Після проходження деяких курсів можна отримати сертифікат.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux