У Запоріжжі стартував IT-forum 2019
ain.ua, tsn.ua, unn.com.ua, zp.gov.ua, опубліковано 27 вересня 2019 року о 13:29

Українці матимуть портал та мобільний додаток "Дія", над яким працюють у межах створення бренду цифрової держави. Про це сьогодні на International IT Forum повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Сьогоднішня презентація і розробка бренду - це один із 90 проектів, які у нас в роботі. Хочу нагадати, що в моєму Міністерстві поки працюємо лише я і мій заступник. Уся робота – завдяки компаніям, підтримці хороших людей, фондів, бізнесу", - сказав Федоров.

Портал та додаток "Дія – зручно, непомітно, людяно" включатиме такі послуги:

  • оформити ФОП за 10 хвилин;
  • скористатися електронним кабінетом громадянина;
  • оцифрує сотні послуг;
  • дозволить отримати ліцензії та дозволи онлайн;
  • забезпечить підзвітність влади;
  • забезпечить цифрові медичні послуги тощо.

"У нас зараз у державі 350+ реєстрів. У Європі, в цивілізованих державах, які вже давно розвивають діджитал, базових реєстрів від 7 до 12. Це сталося через те, що кожен державний орган хотів створити "котедж у котеджному містечку" - хотів володіти і контролювати базу даних про людей. Зараз ми за підтримки Естонії і Литви ініціювали аудит всіх електронних реєстрів. Паралельно ми почали верифікацію даних - на певному рівні з'єднуємо дані з різних реєстрів для того, щоб зрозуміти, які дані є і скільки людей живе в країні. Цей проект для себе ми називаємо "Е-перепис". Тому що практично всі люди є в тому чи іншому реєстрі"

У Запоріжжі стартував IT-forum 2019

Перший International IT Forum, організований запорізькою групою компаній Global Genesis, відбувся у 2018 році. Цього разу у виставковій залі «Козак-палац» захід об’єднав понад 3 тисяч національних та міжнародних компаній зі сфери інновацій та IT. Головна його мета – демонстрація доступності й зручності цифрових змін, які відбуваються у державі, а також популяризація впровадження новітніх розробок.

Кількість відвідувачів сягнула 12 тисяч осіб. Організатор International IT Forum 2019 Артур Гарслян наголосив, що цього року захід проходить у новому форматі. Серед цікавинок - лекції відомих експертних спікерів з різних куточків України та з-за кордону.

Загалом у програмі форуму представлені три локації:

  1. Панельна дискусія, де експерти обговорюють наявні можливості державно-приватного партнерства в межах діджиталізації у державі.
  2. Виступи власників і керівників компаній світового рівня, присвячені сучасним трендам у сфері впровадження інновацій як у бізнесі, так і в державному чи муніципальному управлінні.
  3. Інтерактивна виставкова зона з експонатами від компаній (розробки у сфері робототехніки, віртуальної та доповненої реальності, автоматизації, smart-технологій тощо).

Головна тема - діджиталізація країни. Бренд цифрової держави вперше під час форуму презентував віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

- «Країна у смартфоні» - це розробка, про яку вже багато хто чув. Ми зібрали потужну команду і у стислі строки розробили хороший проєкт. Ми попередньо провели найбільшу кількість онлайн досліджень за всю історію України, фокус-груп та глибинних інтерв’ю. «Цифрова економіка», або «Цифрова держава» – це коли максимальна кількість людей має смартфони, доступ до Інтернету і розуміє як це застосовувати. Як результат – максимально ефективно використовує державні послуги, - розповів Михайло Федоров.

На відкриття заходу завітав радник міського голови Запоріжжія Валерій Еделєв. Наголосив на важливості таких заходів, а також зазначив, що міська влада має всіляко сприяти бізнесу.

- Ми для себе виокремили такі напрямки: регуляція законів – малий та середній бізнес не має бути скутий великою кількістю нормативних документів. Друге – це створення сприятливого інвестиційного клімату. І найголовніше – створення демонстраційних майданчиків, де підприємці могли б презентувати власні досягнення й напрацювання, - зазначив Валерій Еделєв.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux