Ключові розробники електронних послуг в Україні створили коаліцію електронного урядування та демократії.
interfax.com.ua, опубліковано 16 травня 2019 року о 18:57

Ключові громадські організації та розробники рішень електронних послуг в Україні об'єдналися в незалежну коаліцію електронної держави (E Government Coalition) для підтримки прозорості влади, боротьби з корупцією та створення нових електронних рішень, повідомила радник міністра інфраструктури Володимира Омеляна Яника Мірило в середу.


"Електронний уряд - це ключ до прозорості і підзвітності державного управління ... Тепер перед нами стоїть кілька викликів - активно популяризувати серед населення і бізнесу ті можливості і сервіси, які вже доступні в електронному вигляді, а також не зменшувати темп на нашому спільному шляху до створення цифрової Україна ", - процитувала Мірило на своїй сторінці в Facebook заступника керівника проекту" Прозорість та підзвітність державного управління і послуг TAPAS "Лесю Чміль.


Радник міністра уточнила, що метою коаліції є допомогти органам влади швидше запускати рішення по прозорості бюджетів, електронного участі і послуг; консультувати їх як запустити рішення, використовуючи вже існуючі інструменти, а також створити для населення єдиний інформаційний простір і платформу вже існуючих послуг.


Крім цього, планується, що нове об'єднання буде працювати над законодавством для створення умов запуску електронних послуг.


В коаліцію, зокрема, увійшли: антикорупційна організація Transparency International, фонди "Відродження" та "Східна Європа", громадські організації "Реанімаційний пакет реформ" і "Електронна демократія", представники програм EGAP і TAPAS, "Нова країна", Центр розвитку інновацій , Стратегічна група радників з підтримки реформ в Україні (SAGSUR), Офіс ефективного регулювання BRDO і постачальники електронних рішень, серед яких Helsi.me, iGov, ProZorro, YouControl.


Створення коаліції на підтримку розвитку електронного держави також підтримали Державне Агентство з питань електронного урядування, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство інфраструктури і депутати Комітету з питань інформатизації та зв'язку.


За словами Мірило, в пілотному режимі E Government Coalition буде співпрацювати з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, сервісними центрами Міністерства внутрішніх справ, Мінінфраструктури та місцевими органами влади як Львів, Миколаїв, Марганець, Покров, Дрогобич, а також з Луганської та Дніпропетровської облдержадміністраціями.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux