Мінфін запустив E-контракт. Що він дає
LIGA.net, опубліковано 22 жовтня 2019 року о 14:01

У міністерстві вважають, що новий проект скоротить час на документообіг, знизить його паперову частину і запобіжить помилки

Сьогодні, 22 жовтня, стартував новий продукт E-контракт, який інтегрує і автоматизує процеси Держказначейства, Міністерства фінансів і Міністерства економічного розвитку і торгівлі.


Як повідомляє прес-служба Мінфіну, E-контракт - це новий проекту в сфері публічних фінансів. Він дозволить поєднати інформацію з баз даних Держказначейства, Мінфінана (E-data - Spending - витрати бюджетних коштів), Мінекономрозвитку (Prozorro), а також спростить надання звітності через автоматизацію робочих процесів.


У Мінфіні відзначають, що E-контракт також скоротить час на документообіг, значно знизить його паперову частину і запобігає виникненню помилок, викликаних "людським фактором".


У Мінфіні нагадують, що вже діють:


Єдиний веб-портал використання публічних коштів, який забезпечує доступ до інформації про використання публічних коштів розпорядниками та одержувачами коштів державного та місцевих бюджетів, суб'єктами господарювання державної та комунальної власності, фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування. На порталі можна знайти транзакції держави, інформацію про стан виконання договорів і фінансові звіти. Все в форматі open data.


Бюджет для громадян (Open Budget) - відритий модуль Інформаційно-аналітичної системи "Прозорий бюджет". У доступній формі інформує про цілі, завдання та пріоритетні напрямки бюджетної політики, про обгрунтування бюджетних витрат і обсягів доходів, про планові і досягнутих результати використання бюджетних грошей, забезпечує прозорість бюджетів державного та місцевого рівнів.

BOOST - це інструмент аналізу бюджетних показників, розроблений на основі методології Світового банку з метою сприяння ефективному використанню бюджетних коштів, поліпшення процесів прийняття рішень, прозорості та підзвітності. Інструмент BOOST дозволяє моніторити фінанси, в тому числі для подальших рекомендацій органам управління по їх використанню.


Портал реєстру проектів МФО (IFIs projects) - офіційний держпортал з реєстром проектів соціального та економічного розвитку України, які фінансуються міжнародними фінансовими організаціями. На порталі доступна інформація про проекти, які були протягом усіх років співробітництва України з МФО.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux